Blog

Hier geef ik informatie of commentaar over mijn werk. Ook kan ik iets vertellen over jouw ingezonden werk en laat ik het weten wanneer ik iets interessants heb gelezen of gedaan op het gebied van kunst.
April 2018

 

 

OEI OEI, wat liep ik achter! Ik lag ook zo lekker te slapen, maar ik ben weer helemaal bij de tijd!

Dus kijk rustig even rond in mijn 'kleine museum'.


Druk bezig voor het project PAKJE KUNST, maar ik laat je er later mee van zien en horen, want het is nog even afwachten of ik mee kan doen.augustus/september 2017

Hoor de regen op de daken.... is die heerlijke zomer nu alweer voorbij?? :)

Ik ben vooral lekker lui geweest, maar met bijna 40 Graden Celsius kun je ook niets anders doen...  Behalve genieten!  Toch heb ik het niet kunnen laten om even te teken... dus neem weer eens een kijkje in mijn Dagboek! juli 2017

Great day! Een bijzondere dag gehad in Amsterdam! Speciaal voor mijn verjaardag mocht ik eerst een armband ontwerpen via de web-app van Ria Stroes en bekijken hoe de 3D-printer zijn werk deed.

Vervolgens zijn we naar de galerie van Jolanta Izabela Pawlak gegaan. Daar heeft zij een prachtig portret van zwarte klei van mij gemaakt! Thanks Ria en Jolanta it was a great day!

 

Volg deze twee dames via Facebook en bekijk alle prachtige creaties! mei/juni 2017

Even een beetje 'rustig aan' en dromen over hondjes, want Valery is z'n snoopy! 

  


Dit is gemaakt met olie-pastel, een zwart potlood, gele ecoline en een drupje witte verf. Kortom... een lekkere mix gezicht voor het grovere en snelle werk.

 


Dit is gemaakt van kleine restjes opgedroogde verf. Het werkt bijna zoals met klei, maar het is minder kneedbaar. De ondergrond heb ik gemaakt met grappapier. Wat vind je ervan? Is het kunst of klieder?! 

 

Zo, de metamorfe is gelukt! Het kost wel wat moeite, want de museum beheerder wilde geen al te grote veranderingen. Dus is de website in de basis het zelfde gebleven, maar  het onderhoud is wel wat makkelijker geworden en mijn blog is beter te volgen. Verder  vind ik dat de kunstwerken mooier uitkomen! kortom;  het is zo nog leuker om te maken en te bekijken!april 2017


Nog bedankt voor alle reacties die ik heb gekregen op mijn nieuwe Facebook-pagina!

Er hebben wel z'n 100 mensen gekeken... ongelofelijk!

Blijf mijn pagina volgen en blijf op de hoogte van alle gebeurtenissen in mijn kleine museum, 'AtelierJori'.

   


Kunstcongres.... 

Zo! Ik heb me de afgelopen tijd de blubber gewerkt om mijn kunstproject 'Spiegel in de Nacht' af te maken en om een mooi portfolio samen te stellen.... het koste me een beetje bloed, heel veel zweet, maar gelukkig geen tranen, want ik ben blij met het resultaat! Natuurlijk is er altijd ruimte voor verbetering, maar mijn gedicht gaat over imperfectie en het lef om jezelf te zijn, dus zorgt de grillige afwerking niet juist voor meer karakter...?

De spiegeltjes aan de buitenkant laten eerst een stukje van jezelf zien en als je er dan in duikt, goed kijkt en luistert, kan je misschien voelen wat ik je laat horen en zien. Helaas kwam dit niet helemaal goed over op jury (en had ik iets anders van het congres verwacht) ...  Misschien had Ik het nog verder moeten uitvergroten, maar toch ben ik tevreden over mijn eigen werk en een ervaring rijker, want ik heb maar mooi in het Fries Museum gestaan!  

het gedicht kun je niet zomaar online bekijken, maar ben je een zeer goede kennis van mij en wil je het heel graag lezen, laat het me dan weten... dan kan ik je een linkje sturen.

 


Na een flinke opruiming en een korte pauze begonnen mijn handen alweer te jeuken, want mijn hoofd gonst van nieuwe ideeën.... zo ben ik bezig met een ansichtkaart 'De vos en de egel'   en heb ik met nieuwe pigment markers een portretje van 'Een man' gemaakt... Wat is dat een geweldige techniek, ik moet het nog wel onder de knie zien te krijgen, maar het smaakt zeker naar meer! Verder is de komende maand mijn website toe aan haar metamorfose en staat er een mini tentoonstelling voor een besloten kring op de planning..... genoeg te doen dus....veel plezier!maart 2017

Je dacht zeker dat ik sliep?! Nou mooi niet! Er zijn heel wat kunstwerken bijgekomen en ik heb de website een beetje aangepast. Binnenkort ondergaat de website waarschijnlijk een metamorfose, maar eest staat er een kunstcongres op mij te wachten!  Best wel spannend, want dit wordt de eerste keer, maar ik vind het vooral ontzettend leuk! Kijk rustig weer eens rond in mijn kleine museum en blijf op de hoogte van alle gebeurtenissen!


(2.72 x 2.048 px)

Procreate 

Mag ik je voorstellen aan de 'Familie Knus'...!

Papa Pim, Mama Mies, Jop, Jet en kleine Tes, zijn samen met hun hondje Dot en poes Loes klaar voor nieuwe avonturen! 


A3

papiercollage 

Paper Lady

Ik heb lekker zitten, tekenen, schilderen, knippen, plakken en kleuren.

Zo ontstond uit kleine snippertjes papier 'The Paper Lady' 


KOMT DAT ZIEN!

Want ik geef je een kijkje in mijn dagboek en dummy's!

Omdat ik er net weer opnieuw mee ben begonnen, laat ik je  tijdelijk ook wat ouder werk zien. Have fun en volg deze rubriek goed, want ik zit niet stil!  

 


1. Buiten spelen - Mijn allereerste Stop Motion filmpje. Dit was leuk om eens te doen, maar het ziet er nog  wat rommelig uit. Toch is het resultaat wel grappig geworden! 

(bekijk het filmpje op Facebook)

 

2. Poezenpret - is ooit gemaakt met een appje die er voor zorgt dat je met één tekeningetje verschilde patronen kan maken. Nu heb ik deze verschillende patronen eindelijk gebruikt en er een nieuw schilderij van gemaakt op mijn iPad. Erg simpel, maar voor één keer best leuk! Ik zie dat het schilderij in de snelheid een beetje scheef is geworden :). Hij is dus maar heel kort te bezichtigen in dit museum! 

 

3.  Fighting Love - is begonnen als papiercollage en is uiteindelijk een schilderij op mijn iPad geworden. Lovely!!

 

4.  3D Bloem - WHAAA! Wat was het ontzettend moeilijk om te teken met een 3D- pen, maar ook ontzettend leuk!!!

Om te laten zien hoe het werkt heb ik een inspirerend filmpje voor je opgezocht.

 


Wat een heerlijke zonnige dagen! Voel je de Lente Kriebels al?!

Ik voel mijn neus  soms alweer kriebelen en mijn poezen zijn wel erg lief... hihi

 

 


Zo nu en dan maak ik een opdracht van de  'Creative Coding Course' van Ria Stoes. Dit help mij om de codetaal (het programmeren) te leren. Bovendien is het erg leuk om te volgen, want de opdrachten zijn uitdagend en vragen naar mijn eigen creativiteit!juni 2016

Zo! Eindelijk is mijn website weer bij de tijd! Het lijkt misschien zo, maar ik heb niet stil gezeten. Op dit moment ben ik druk bezig met het schrijven van gedichten! Deze kun je (nog) niet op mijn website vinden. Uiteindelijk wil ik van de Gedichten en de 'Tulpen-Roosjes' een bijzonder boekje maken. Tot die tijd moet je geduld hebben en maar genieten van mijn andere Nieuwe kunstwerken...

Fijn, dat je er (weer) bent!


15 x 30 cm

This is a man''s world ... But it wouldn't be notting without a woman or a girl.

Er is niets aan te doen heren.... maar deze negen mannen zijn ontstaan uit vrouwengezichten!

Je kan het proces deze maand nog bekijken onder het kopje 'Nieuw'.   So have fun end keep it cool!

Mocht je belangstelling hebben voor één van de kaarten, dan hoor ik het graag.

Bye Bye ;) !


A4 formaat

Emie Debora Pip is ontstaan toen ik het boek 'Ik heb je nooit een rozentuin beloofd' aan het lezen was. Dit gaat over een meisje met schizofrenie, over de strijd en haar leven met en tegen deze ziekte. Het is een prachtig boek en  je gaat van Deborah houden. Helaas is het me niet gelukt om haar in mijn beelden te vangen, maar met mijn Emie heb ik wel veel  verschillende emoties kunnen uitbeelden.  Ze is gevoelig, ondernemend en heeft heerlijke piek haren! Ze doet me denken aan Pip van Dokter Deen. Ik heb alle snelle houtskoolschetsen in een fotoboek geplakt en je kan het resultaat onder het kopje 'Mensen' vinden. Kom kennis maken met mijn Emie Debora Pip en dat boek... dat moet je eigenlijk gelezen hebben.januari 2016

Kikkerkoning

 Mooie koning aan de wal, kijk eens in de gouden spiegelbal. Jouw prinses heeft deze bal verloren. Spring als een kikker in het diepe en durf voor haar te gaan. Alleen dan kan je haar hart bekoren en zal er echte liefde ontstaan. Mooie prinses aan de wal, kijk eens in de gouden spiegelbal. De kikkers willen de bal wel voor je halen, maar je moet ze wel betalen. Welke kikker durf jij te vertrouwen en te kussen? Zit jouw koning er tussen? Geef je hart en verzamel al je moed, dan komt vast alles goed.   


A4 formaat

 De Tulpen-Roosjes

Via Coursera ben ik een gratis cursus begonnen 'fundamentals of Graphic Design'. Je moet je er niet teveel bij voorstellen, maar ik vind het erg leuk om te doen. Het is toch weer een creatieve uitdaging om vanuit een opdracht te werken.

Onderdeel 1 'fundamentals of imagemaking' 

Maak op een heleboel verschillende manieren een .... Tulpen-Roosje en geef er extra betekenis aan door een verhaaltje uit te beelden of een metafoor te gebruiken. Het sleutelwoord is eenvoud.

Bij het maken van een tekening  heb ik steeds aan één of twee woorden gedacht. Waar denk jij aan als je ze ziet?

 november 2015

Trekvogels

Ik heb nog drie  'Creazy Birds' erbij gemaakt. Nu heb ik even pauze, want ze zijn ergens aan het overwinteren! in de zomer komen ze vast weer terug, want ik heb nog steeds 100 gekke vogels nodig voor een heel groot schilderij!  

 


De Audities

'De Audities' zijn inmiddels achter de rug. Het was zenuwslopend, want alleen de allerbeste  mochten door.  Kom kennis maken met mijn passievolle en mooie dansers. Ze stelen nu elke dag 'De Show' op deze site en in mijn hal!

(gemaakt met verschillende soorten kleurpotloden)

 


Joria's duifjes

De eerste echte Joria is een feit! Wat een onmogelijke, leuke,  grote , gezamenlijke klus was dat!  Van touw naar gekleurde draden, van gekleurde daden naar een nimf in het water. De achtergrond; oranje, bruin, gestreept met gekleurde ballen en óók nog een keer groen, met al die kleuren moesten Ria en ik tot een goed eindresultaat komen . Nu is de achtergrond blauw met wit, maar als je goed kijkt zie je dat er veel meer kleur in zit.  Wat was dat een strijd om de harmonie, maar het is gelukt met de duifjes op Joria's  knie!  Wij zijn tevreden!  

 


Beetje moe

Wat doe jij als je een beetje moe bent en geen zin hebt in troep en opruimen? Ik heb een kleurplaat van mezelf op de iPad gemaakt. Een codepuzzeltje opgelost en snel een haasje getekend op mijn pc. Heerlijk!  augustus 2015 

De professor

Het begon met het opnieuw uitproberen van de 'fototransfer' techniek. Nu met water en wat plaatjes uit de tv-gids.  (Herken jij de professor nog?) Ik heb de plaatjes goed nat gemaakt en met een balpen op mijn tekenpapier gedrukt. Dit werkte verbazingwekkend goed, want het papier van de tv-gids is niet al te dik en heeft aan beide kanten goede inkt. Bij de uitwerking heb ik voor het eerst pastel gebruikt. Dit was erg leuk om te doen. Wat dus begon als een proefje is een professor geworden die onderzoek doet naar de mogelijkheden van pastel. Geniaal! 


Jori

In dit kleine museum mag dit schilderij natuurlijk niet ontbreken! Het is al wat ouder, maar wel héél speciaal! Prachtig Ria!!! 
juli 2015

 De Narrenschepen

Heb jij vroeger een idool gehad of iemand waarvan je alle muziek kent?

Ik ben opgegroeid met de muziek van Stef Bos en luister nog regelmatig naar zijn prachtige nummers. Dit keer heeft het me geïnspireerd om 'De Narrenschepen' te schilderen. Helaas heb ik het nummer 'Het Narrenschip' niet kunnen vinden op Youtube, maar laat je meevoeren door 'De Rivier' en kom mijn schepen tegen in de zee!

 

Ik heb dit schilderrij gemaakt met verschillende technieken en materialen:

  • collage techniek en stukjes papier.
  • pandakrijt en ecoline
  •  acrylverfHallo Allemaal,

Mijn naam is Juffrouw Wifi. Ik ben geboren in de kringloop  winkel (sieradenjurk) en opgegroeid in AtelierJori.  Mijn beroep is kleermaakster en vind het leuk om van oude kledingstukken en reepjes stof iets nieuws te maken. Zo heb ik mijn hesje gemaakt van een oude muts en mijn rok van verschillende stofjes. Verder  heb ik een prachtige ketting en een bloem gekregen. Mijn haar- band heb ik zelf gehaakt en ik ben bezig met papier-maché (voor het hoofd). Wat het gaat worden weet ik nog niet precies, maar nu moet ik naar mijn 'Creazy Birds' toe. 

Groetjes, Wifi

 


De Fles

Men neemt een verfroller en ...  uitproberen maar! Rol, stempel en veeg  er eens mee over je papier.

Heerlijk! Maar dan... kijk jij nog wel eens naar de wolken terwijl je bedenkt wat je er in ziet? Dat heb ik bij dit schilderrij gedaan en halverwege heb ik naar het werk van Marc Chagall gekeken, (een kunstenaar uit 1900 geboren in Wit-Rusland), opzoek naar  inspiratie en verbinding voor mijn schildering en dat is gelukt!  Je raad het al; het wijnglas.Slappe lach

Op een dag kwam ik  in een tijdschrift de woorden 'slappe lach' tegen, maar had er nog niet gelijk een beeld bij. Totdat we een heerlijk dagje naar Texel gingen. Daar zag ik een meisje met een veel te grote trui van papa aan. Ze lachte, zwierde en zwaaide met de lange slappe mouwen, wat een pret! ... Mijn inspiratie was compleet. 

(gemaakt op mijn Ipad met procreate)mei 2015


De Happy Old Lady

Mijn oma is negentig jaar geworden! Speciaal voor haar heb ik 'De Happy Old Lady' gemaakt.

Deze blije dame hebben we vervolgens weer gebuikt om een uitnodig te maken voor familie en vrienden. Bekijk het kaartje op de website van Ria, want daar zit 'Die Old Lady' steeds op een andere plaats in het restaurant. Lieve oma het was een zeer geslaagd en gezellig feest!  Kus!
Nieuw!

Art Journaling heeft er een compagnon bij gekregen! Zij is verantwoordelijk voor mijn eenmalige korte projecten en het werk wat ik met de computer of Ipad maak. Het gaat in deze rubriek nog steeds over nieuwe mogelijkheden ontdekken! Waflo Allemaal,

Dit is mijn eerste code hondje. Gemaakt doormiddel van programmeren. Wat een kunst-puzzel is dat, maar het smaakt zeker naar meer! Katten in de nacht

Mijn moeder is jarig geweest! Speciaal voor haar heb ik een heel lang, zwart, wit kunstwerk gemaakt.

Nogmaals gefeliciteerd en veel liefs!Indrukwekkende muziek

Ik ben samen met een goede vriendin naar een prachtig en intiem concert geweest van stef Classens de winnaar van 'De Beste Singer Songwritter van Nederland 2013'. Wie zal het dit jaar worden???

Als je het over indrukwekkende muziek hebt. Dan moet je ook eens luisteren naar Kovacs. WAT EEN STEM! (Haar eerste cd is uitgekomen in april) Veel luister plezier!

 maart 2015

Het Volk

Dit is het eindresultaat van een oefening ‘basis- vormen herkennen en tekenen’ Ik heb de tekening eerst op overtrekpapier gemaakt. Dit gekopieerd en verder uitgewerkt met viltstiften.

Deze tekening heeft Henny geïnspireerd om mensen van stof te maken. Dat zorgde er weer voor dat ik mensen ben gaan tekenen en schilderen. Zelfs Tycho heeft een mooi elfenmeisje gemaakt. Deze oefening heeft dus een prachtige kettingreactie opgeleverd. Bedankt Ria!Veel Geluk

Dit kussen heb ik gemaakt voor een goede, gezellige en vrolijke collega die een nieuwe baan heeft gekregen. VEEL GELUK DJOKE en tot ziens!!Lekker

Ria en ik hebben een gezellige, lekkere en creatieve vakantie gehad. We hebben samen de techniek ‘fototransfer’ uitgeprobeerd. Na veel plak en föhn werk met gesso of gelmedium is dit mijn eindresultaat.Ria Stroes

Op dit moment heb ik een aantal kunstwerken van Ria op mijn website staan, maar ze heeft ook haar eigen website riastroes.nl. Neem een kijkje in haar ‘Open Atelier’, want er zitten prachtige kunstwerken bij!